h

Collegepartijen drukken zin door: alle wijkfilialen bieb dicht

8 juli 2011

Collegepartijen drukken zin door: alle wijkfilialen bieb dicht

Donderdag 7 juli heeft de raad een besluit genomen over de bezuinigingen op de bieb en daarmee de toekomst voor de bibliotheek in Assen. De PvdA, VVD, CU en D66 zetten hun zin door en hebben, ondanks 20.000 handtekeningen in december, ondanks eerdere beloften, ondanks grote negatieve gevolgen voor de wijken en inwoners en ondanks de alternatieven en mogelijkheden die genoemd zijn besloten om toch alle wijkfilialen in Assen te sluiten.

De SP vindt het een schande. SP fractievoorzitter Jan Broekema: “de meerderheid van de raad neemt een verkeerd besluit. Een besluit dat volgens de SP slecht is voor Assen. Een besluit gebaseerd op kille cijfers, maar vergeet waar het echt om gaat: om mensen, om onze wijken, om de voorzieningen, om onze economie, om cultuur, om leesbevordering, ontwikkeling en laagdrempeligheid.”

Het college en de collegepartijen zijn de weg kwijt. Noemden het collegeprogramma “bouwen” , maar doen niet anders dan afbreken. Afbreken van basisvoorzieningen, van sociaal en cultureel beleid. De SP heeft op tal van momenten en manieren geprobeerd om deze bezuinigingen van tafel te krijgen, alternatieven aangedragen. Helaas zonder het door ons gewenste effect. De gehele oppositie stemde tegen de plannen, maar de coalitie had de boel dichtgetimmerd en daardoor is het collegevoorstel aangenomen en kan de wethouder door met zijn afbraakbeleid.

U bent hier