h

SP stelt vragen over bezuinigingen op consultatiebureaus

8 februari 2011

SP stelt vragen over bezuinigingen op consultatiebureaus

De SP heeft vernomen dat er plannen lagen om in 2011 het consultatiebureau in Assen-Oost te sluiten. Dit omdat het college de komende jaren veel bezuinigt, ook op Icare die de jeugdgezondheidszorg en dus de consultatiebureaus, uitvoert. De sluiting in 2011 is van de baan, maar voor de komende jaren is het nog onduidelijk wat er gaat gebeuren.

De SP is faliekant tegen sluiting van het consultatiebureau in Assen-Oost. Volgens de SP is dit een aantasting van de dienstverlening, en heeft het negatieve gevolgen voor kinderen en ouders uit Assen-Oost. In de gezondheidsnota die door de gemeenteraad is vastgesteld staat overigens ook dat het huidige aantal consultatiebureaus in Assen minimaal gehandhaaft wordt. Dus volgens het eigen Asser beleid kan sluiting dan ook niet.

De SP heeft het college daarom om opheldering gevraagd. De fractie wil weten waarom Icare plannen had om het consultatiebureau in Assen-Oost te sluiten en wat hierover nu precies is afgesproken. De SP wil een bevestiging van het college dat ze het door de raad aangenomen beleid blijft uitvoeren, en dus de consultatiebureaus openhouden, en de fractie wil weten hoe Icare/JGZ dan denkt te bezuinigen zonder de dienstverlening aan te tasten.

U bent hier