h

Bevaarbaar kanaal: kostbare geldverspilling en onnuttig!

12 februari 2011

Bevaarbaar kanaal: kostbare geldverspilling en onnuttig!

Afgelopen donderdag besprak de raad de plannen voor het bevaarbaar maken van het kanaal. De SP is tegen het bevaarbaar maken. De SP is van mening dat met de vele miljoenen euro’s aan belastinggeld veel meer gedaan kan worden ten gunste van heel Assen en zijn bewoners.

Onder het mom van bereikbaarheid worden op vele hoofdverkeersaders in Assen bruggen, sluizen of viaducten aangelegd om ca. 1000 plezierjachtjes per jaar een rondje Assen te laten varen. De SP vindt dit tegenstrijdig en volstrekt onnuttig.

SP plv raadslid Jeroen van Rooij:

“ Voor de burgers van Assen is het een ramp om alleen voor de doorvaart van 1000 plezierbootjes gedurende een paar vakantiemaanden per jaar, deze miljoenen aan dit
hobbyisme te spenderen. Het genot van enkelen gaat hierbij ten koste van de burgers, in een stad waar nog 30% van zijn jeugd in achterstandswijken in armoede leeft!"

De SP stelde daarom voor om het plan voor de doorvaart door het kanaal van tafel te halen maar wel te investeren in gebiedsontwikkeling rond het Kanaal en de havenkade. Dit zorgt voor een aantrekkelijker stad. In plaats van dat het kanaal het grootste deel van het jaar een saaie, rechte, lege bak water wordt zonder bootjes, kan met dit geld ook tal
van voorzieningen tot stand gebracht worden die wel het hele jaar levendigheid en economie bevorderen rond en in het kanaal en waar alle Assenaren van kunnen profiteren.

Jeroen van Rooij:

“Als bonus mag u voor de illusie best een “in uiterlijk” beweegbare brug in de
Industrieweg maken, die nooit open hoeft, een volledige gebiedsbeleving. Wat ons betreft maakt u er een imitatie golden gate brug van!”

Het “niet" doorvaarbaar maken van het kanaal scheelt Assen vele miljoenen aan echte bruggen, sluizen en vele tonnen, zo niet miljoenen aan jaarlijkse onderhoudskosten. Geld dat we anders kunnen inzetten voor echt zinvolle zaken. Die onderhoudskosten van ca 7% van de investeringskosten zijn nog steeds volstrekt niet zichtbaar gemaakt door het college. De SP wilde hierover dan ook de exacte informatie ontvangen van het college.

U bent hier