h

SP wil dat het college actie maakt van communicatie rond daklozenopvang de Reest

14 januari 2011

SP wil dat het college actie maakt van communicatie rond daklozenopvang de Reest

Afgelopen week heeft het college 406 handtekeningen ontvangen van inwoners rond de Reest. Mensen die met een handtekening aangeven te protesteren tegen de plannen van het college om een daklozenopvang met 24 plekken te realiseren aan de Reest. Dat er in de buurt veel bezwaren zijn tegen deze opvang is duidelijk. De SP heeft hier ook al eerder een debat over aangevraagd, en wij blijven van mening dat het college inwoners onvoldoende heeft betrokken bij het besluit waardoor er nu veel protest ontstaat.

De SP wil echter nu van het college weten hoe het er rond de communicatie voor staat. Want uit de handtekeningenactie maken wij op dat mensen nog steeds niet goed betrokken worden bij de plannen. Dat ondanks de belofte 2 maanden geleden er bar weinig is gebeurd. Het moet heel snel voor iedereen duidelijk worden om welke doelgroep het gaat want hier bestaat ook onduidelijkheid over. Daklozen, maar verslaafd of niet, als crisisplek of langdurig. Onze indruk dat er door verschillende partijen verschillende dingen geroepen worden, beloftes worden gedaan die niet kunnen worden nagekomen of niet de werkelijkheid weergeven. Hier moet, in het belang van de buurt en de toekomstige cliënten, helderheid over zijn. Ook moet er snel actie worden ondernomen richting de buurt. Welke voorwaarden zijn voor de inwoners belangrijk. Welke afspraken worden gemaakt in het geval er toch overlast ontstaat. De SP krijgt de indruk dat het college, ook na het debat van een aantal maanden terug en de insprekers in de raad, niks heeft gedaan met de overduidelijke signalen: neem mensen serieus en betrek ze.

Dit komt alleen maar ten goede aan de wijk, aan de buurtbewoners, aan de mensen die straks gebruik gaan maken van de opvang, want ook die hebben recht op een goede start.
Daarom wil de SP nu van het college weten hoe het ervoor staat met de communicatie en inspraak. Welke acties zijn er al ondernomen, wat staat er gepland, wat is de rol van de buurt en hoe gaat het college, samen met het Leger des Heils, zorgen dat de boosheid, onbegrip, de onduidelijkheid voorzover mogelijk kan worden weggenomen en er zekerheid voor de buurt en toekomstige clienten voor terugkomt.

U bent hier