h

SP wil einde aan fietsenstalling tegen Joods monument

15 september 2010

SP wil einde aan fietsenstalling tegen Joods monument

Op 2 oktober 1942 werden 234 Joden uit Assen gedeporteerd, en er zijn in totaal meer dan 500 Joodse Assenaren niet levend teruggekeerd na het einde van de 2e Wereld Oorlog. Om deze verschrikkelijke gebeurtenis te herdenken staat er aan de Oude Straat een monument en vindt er jaarlijks op 2 oktober een herdenking plaats.

Dit monument wordt echter consequent gebruikt als fietsenstalling. Dit ondanks het plaatsen van een verbodsbord. De SP wil dat hieraan een einde komt en heeft het college gevraagd actie te ondernemen. De fractie denkt dat een hekwerk hieraan zou kunnen bijdragen. Wat voor oplossing er ook komt, het kan en mag volgens de SP in ieder geval niet zo zijn dat een monument ter herdenking van deze verschrikkingen op deze manier ge(mis)bruikt wordt.

De SP heeft de volgende vragen aan het college van B&W gesteld.

Bent u bekend met het feit dat het Joods monument aan de Oude Straat zeer regelmatig gebruikt wordt als fietsenstalling?

Bent u met ons van mening dat dit niet mag en kan, en dat het verbodsbord en handhaving onvoldoende effect heeft ?

Bent u voornemens om op zeer korte termijn met een betere oplossing te komen om te voorkomen dat het monument als fietsenstalling gebruikt wordt, zo ja, wat houdt die oplossing in (een hekwerk zou volgens ons een snelle en goede oplossing kunnen zijn), zo nee, waarom niet.


foto: Joods Monument aan de Oude Straat. Bron Asserjournaal

U bent hier