h

SP pleit voor bibliotheek in Pittelo

23 april 2010

SP pleit voor bibliotheek in Pittelo

In de nieuw te bouwen multifunctionele accomodatie (MFA) in Pittelo komen enkele scholen, een wijkcentrum en peuterspeelzaal. Ook is er ruimte gereserveerd voor een bibliotheek, maar dankzij bezuinigingen van de gemeente heeft de bibliotheek aangegeven hier geen geld meer voor te hebben.

De SP vindt dit een zeer zorgelijke en ongewenste zaak. Het is van groot belang dat er ook in Pittelo een bibliotheek komt, niet als kleine schoolmediatheek, maar een goed filiaal, ook toegankelijk voor andere kinderen, ouders, volwassenen en ouderen. Volgens de SP fractie, die hier donderdag in de gemeenteraad aandacht voor heeft gevraagd, is dit een direct gevolg van bezuinigingen op de bibliotheek en de gedwongen plaatsing van de hoofdvestiging van de bieb in het prestigeproject Culturele Kwartier. Ook gaf de SP aan dat dit een gevolg is van het nieuwe collegeprogramma van PvdA, D66, VVD en CU. Want daar wordt gepleit onder het motto "de compacte" stad voor het centreren van voorzieningen in het centrum en dus uitkleding van voorzieningen in de wijken.

Hierdoor is er geen geld voor goede voorzieningen in de wijken, met als gevolg dat de gereserveerde ruimte voor de bieb in Baggelhuizen leeg staat, en ook in Pittelo dit dreigt te gebeuren. Volgens de SP een zeer slechte zaak, want een bibliotheek hoort hier thuis, is een basisvoorziening en bezuingingen hierop zijn ongewenst.
De SP verzocht het college dan ook om alles uit de kast te trekken om ervoor te zorgen dat deze wijken een goede bibliotheek krijgen en de raad zo snel mogelijk te informeren over de plannen.

U bent hier