h

SP stemmers bedankt!

5 maart 2010

SP stemmers bedankt!

De Asser afdeling van de Socialistische Partij zal niet bij de pakken neerzitten na de teleurstellende verkiezingsuitslag (van 3 naar 2 zetels). We bedanken de 1722 Assenaren die op de SP hebben gestemd en de vele vrijwilligers die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt.

Fractievoorzitter Jan Broekema: ‘Het is altijd een teleurstelling om te verliezen, maar ook met 2 zetels zullen wij zorgen dat het sociale geluid in de Asser gemeenteraad te horen blijft. We hebben met een grote en mooie groep mensen de afgelopen tijd veel werk verricht. Veel SP'ers waren herkenbaar op straat en op de markten om mensen van informatie te voorzien en onze standpunten duidelijk te maken. Ik ben er trots op en prijs me gelukkig deel uit te maken van deze enthousiaste groep actieve SP-ers.

De SP blijft met 2 mensen in de raad vertegenwoordigd en wil daarnaast de komende vier jaar inzetten aan het doen van wijk en buurt-onderzoeken. De partij meent dat alleen door direct contact met wijkbewoners de politiek een beeld van de werkelijke problemen kan krijgen.

Broekema: ‘De de afgelopen jaren en in ons verkiezingsprogramma hebben wij consequent gepleit voor een nieuwe koers. Een koers gericht op solidariteit, op een betere communicatie van de gemeente naar de inwoners, op goede voorzieningen in onze wijken en buurten en een goede zorg. Daar houden we ons aan en blijven we ons ook de komende jaren keihard voor inzetten. In de raad maar vooral ook daarbuiten. Op straat, in de wijken en buurten. Er wachten ons zware tijden. De echte crisis moet nog komen, de echte bezuinigingen moeten hun uitwerking nog gaan krijgen. Wij zijn strijdvaardig, wij zijn er klaar voor. We gaan aan de slag.

U bent hier