h

SP on tour in Assen

24 februari 2010

SP on tour in Assen

Woensdagmiddag bezochten Agnes Kant en vele andere SP Kamerleden Assen. Het bezoek aan Assen maakte onderdeel uit van "de SP on tour". Tijdens deze tour reizen Agnes Kant en andere SP Kamerleden tot de gemeenteraadsverkiezingen met de SP touringcar door het land om lokale afdelingen te ondersteunen in de verkiezingscampagne.

In Assen werden door Asser kandidaat raadsleden en Tweede Kamerleden werkbezoeken afgelegd aan oa. de politie, de Kommarin, Robin Wood, de weggeefwinkel etc. Ook werd er in het gehele centrum gefolderd door lokale en landelijke politici en hield Agnes Kant een toespraak over de lokale en landelijke politiek. Uiteraard was Asser SP lijsttrekker Jan Broekema aanwezig die in een gesprek met Agnes Kant het publiek toesprak en aangaf waar de SP in Assen voor staat.

Jan Broekema: "De SP wil voor Assen een nieuwe koers. Een koers waar mensen centraal staan, inwoners betrokken worden bij hun buurt en stad. Communicatie moet voorop staan, het college van PvdA, CDA en CU heeft de afgelopen vier jaar teveel kapot gemaakt. Een andere koers betekent ook een betere zorg. Kleinschalige voorzieningen in de wijken, geen marktwerking in de thuiszorg en een fatsoenlijke opvang voor dak en thuislozen in Assen. De SP staat voor een sociaal Assen. De bestrijding van armoede heeft onze volle aandacht, hier moet en kan nog veel meer verbeteren. De SP wil dan ook absoluut geen bezuinigingen op sociaal terrein maar kiest ervoor om hier flink in te investeren.

foto's: Miranda Drenth (Drenth Fotografie)

U bent hier