h

Tienduizenden protesteren tegen verhoging AOW-leeftijd

24 november 2009

Tienduizenden protesteren tegen verhoging AOW-leeftijd


In Assen, maar ook in Rotterdam, Eindhoven en Deventer hebben tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen. Onder hen alle SP-Kamerleden en veel andere actieve SP-ers.

In Assen werd door enkele duizenden mensen bij de TT hallen gedemonstreerd. De aanwezigheid van de vele SP-ers werd door de meeste actievoerders erg gewaardeerd. Zo kwamen twee bondsleden die tot de dag voor de actie lid waren van de PvdA zich inschrijven als lid van de SP.
Ook andere demonstranten vulden de lidmaatschapskaart in. SP Tweede Kamerlid Harry Van Bommel: “De vakbondsleden zijn de PvdA spuug en spuugzat en zijn blij met het bondgenootschap van de SP”.

De sfeer in de TT-hallen zat er al snel goed in door vlammende toespreken van vakbondsleden en de muziek van “Diep triest” De demonstranten, variërend in leeftijd tussen 1 en ruim 75 jaar, scandeerde samen leuzen, zongen en liepen zelfs polonaises.

Harry van Bommel: “Ik ben erg onder de indruk van de enorme strijdbaarheid. Het is opvallend hoe groot de actiebereidheid is onder de gewone vakbondsleden. Die strijdbaarheid gaat verder dan die van de bondsleiding en dat geeft hoop.”

U bent hier