h

SP wil nu actie van college voor zwerfjongeren

24 november 2009

SP wil nu actie van college voor zwerfjongeren

De afgelopen jaren heeft de SP consequent gehamerd op een goede opvangplek en serieus beleid voor zwerfjongeren in Assen. Het college heeft tot op heden niks ondernomen. De SP heeft in de raadsvergadering van donderdag 19 november het college opgeroepen om in actie te komen en hier wat aan te doen, want voor de SP is de maat vol.

SP raadslid Aly Joustra: “Wij hebben de afgelopen tijd alleen maar geneuzel gehoord van 2 wethouder die ruzie maken over wie nou de notitie naar de raad moet sturen, wie nou waar verantwoordelijk voor is.
Ondertussen hebben wij nog niks, maar vooral, is er voor deze jongeren nog niks. De SP weet dat er al een jaar een plan voor opvang op de bureaus ligt, maar meer dan notaatjes van bureaus wisselen en het afschuiven van verantwoordelijkheid heeft het college niet gedaan."

De SP stelde dat het college de opvang van deze jongeren niet serieus neemt, goede praktijkvoorbeelden zoals een particulier initiatief stelselmatig negeert en het blijkbaar niet alleen niet wil maar ook niet kan omdat het nu al een jaar duurt voordat ze überhaupt weten wie de opvang mag gaan uitvoeren.

De wethouder zegde toe dat de raad binnen een week een plan op tafel kon verwachten.

U bent hier