h

SP haalt 300 handtekeningen op voor bibliotheek in Kloosterveen

29 november 2009

SP haalt 300 handtekeningen op voor bibliotheek in Kloosterveen

De SP Assen is zaterdag de straat op gegaan om actie te voeren voor een volwaardig bibliotheek filiaal in Kloosterveen. Ondanks het koude en regenachtige weer zette in twee uur tijd zo’n 300 Kloosterveners hun handtekening.

Het college wil in Kloosterveen een uitgekleed filiaal inrichten met een oppervlakte van 80 vierkante meter in een gangpad van een wijkcentrum/school. Marsdijk heeft een vestiging van meer dan 400 vierkante meter en Peelo een van 300 vierkante meter. Terwijl ongeveer 80% van de jeugd in Marsdijk lid is van de bieb, is dit in Kloosterveen maar 6%! Dit als direct gevolg van het feit dat Kloosterveen geen volwaardig filiaal heeft.

Volgens de SP is de leefbaarheid van de wijken en buurten van Assen doorslaggevend voor het welzijn van een stad. En een bibliotheekvestiging in de wijk hoort daar bij. De SP zal de handtekeningen in de raadsvergadering van donderdag 3 december aan het college aanbieden en dient dan ook een voorstel in om te komen tot een volwaardig bibliotheekfiliaal in Kloosterveen

U bent hier