h

Tegenstanders Rondweg organiseren wandeling door Drentse Aa gebied

5 juni 2009

Tegenstanders Rondweg organiseren wandeling door Drentse Aa gebied

Op zaterdag 6 juni organiseren wij (de SP, D66 en GroenLinks) een avondwandeling voor inwoners van Assen in het Drentse-Aa gebied bij Assen-Oost.

Zoals bekend laat de gemeente onderzoek doen of er een rondweg kan komen door het gebied van de Drentse Aa aan de rand van Assen-Oost. De SP, D66 en GroenLinks zijn hier tegen.

De wandeling begint om 19.00 uur bij het Johannes Post scouting-gebouw aan de Houtlaan in het Amelterbos. Een gids zal ons leiden door het gebied en laten zien welke natuur- en cultuurhistorische waarden dit gebied heeft voor Assen in het algemeen en voor Assen-Oost in het bijzonder.

Wandelaars worden gevraagd hun fototoestellen of videocamera’s mee te nemen en foto’s of video’s te maken van het gebied. Ook worden ze gevraagd - of in gedicht of proza - te vertellen waarom dit gebied voor hen zo belangrijk is.

Deze kunnen ze opsturen naar de SP, GroenLinks of D66. We zullen die foto’s en stukken dan bundelen en aanbieden aan het college van de gemeente Assen tijdens het opiniërend debat over de ringweg op 2 juli a.s. Ook komen deze te staan op de website van de vrienden van Assen-Oost www.buitengebiedassenoost.nl.

U bent hier