h

SP kiest niet voor gymzaalvariant Stadsbroekhal

22 juni 2009

SP kiest niet voor gymzaalvariant Stadsbroekhal

De SP kiest niet voor de door het college voorgestelde gymzaalvariant van de Stadsbroekhal. De fractie is van mening dat er snel gebouwd moet en kan worden aan de variant waarin plek is voor atletiekvereniging AAC'61, volleyballers van Sudosa/Desto en het Voortgezet Onderwijs. Dit is het plan zoals in 2005 door de raad is vastgesteld.

Door besluiteloosheid en gebrek aan daadkracht van het college heeft de bouw van de stadsbroekhal jaren vertraging opgelopen. Er lag in 2005 een goed plan, maar het college wilde hier niet mee aan de slag. Er moest steeds meer bij, groter en exclusiever. Nu vindt het college dat dit niet meer mogelijk is en kiest men ervoor om alle plannen te laten varen, en de honderden leden van de atletiekvereniging en Sudosa in de kou te zetten. De SP is van mening dat het oorspronkelijke plan, zonder alle poespas maar met ruimte voor atletiek, volleybal en het onderwijs, nog prima uitgevoerd kan worden.
Dan moet het college nu wel eens een keer voortvarend aan de slag gaan, de regie nemen. Dan krijgen we een hal die goed is voor de top- en breedtesport in Assen en kunnen we hier nog vele jaren mee vooruit.
De keuze voor de gymzaalvariant is dit niet, en daarom stemde de SP dan ook tegen het collegevoorstel.

U bent hier