h

Groot NME complex en wijkpost in Asserbos slecht plan volgens SP

21 mei 2009

Groot NME complex en wijkpost in Asserbos slecht plan volgens SP

Het college wil 300.000 euro uittrekken om de plannen voor een grootschalig, bijna 4 miljoen euro kostend, Natuur en Milieu Educatiecentrum (NME) en een wijkpost in het Asserbos voor te bereiden.
De SP wil dit niet en stemde tegen.

Een miljoenen kostend NME centrum en een grote wijkpost met opslagruimte voor oa. gemeentelijke voertuigen horen niet in een kwetsbaar gebied als het Asserbos. Het college ziet hier wel wat in, maar kwam volgens de SP fractie niet met onderbouwing van dit voorstel.
Zo heeft het college niet onderzocht hoeveel extra bezoekers, met de bijbehorende problematiek op het gebied van parkeren en overlast voor de natuur, dit zou trekken. De SP verwacht dat dit flink toeneemt. Ook was niet onderzocht of er wel vraag naar zo’n groot centrum is. De SP is van mening dat je juist in de wijken en buurten, op kleinschalig niveau, moet investeren in de kwaliteit van een goede natuur en milieu educatie.

Een NME centrum in het Asserbos zou kunnen, maar dan kleinschalig en met echt oog voor de omgeving. Dit miljoenen kostende plan is dit zeker niet en dit is de reden dat de SP tegen stemde.

De wethouder gaf door de druk van de raad aan dat hij bij de uitwerking rekening zou proberen te houden met de natuur, en met het plan naar de raad terug zou komen. Hiermee overtuigde hij schijnbaar alle andere fracties, want die stemden voor, maar de SP wenst niet 300.000 euro uit te geven aan slecht onderbouwde plannenmakerij voor een groot en duur centrum op een verkeerde plek.

Het Asserbos is in de ogen van de SP een uniek, waardevol maar kwetsbaar bos, hier moeten we uiterst voorzichtig mee omgaan. De Socialistische Partij heeft deze raadsperiode al eens met een motie bouwplannen in het Asserbos voorkomen. Toen ging het om een plannen voor een luxe appartementencomplex.

U bent hier