h

SP woedend op college om Stadsbroekhal

26 april 2009

SP woedend op college om Stadsbroekhal

De SP is woedend op het college om de gang van zaken rond de Stadsbroekhal. Het niet uitvoeren van het raadsbesluit, het te laat betrekken van de raad bij de plannen en de zeer slechte communicatie met sportclubs zijn niet acceptabel.

De SP wil dat het college het oorspronkelijke plan voor de bouw van de sporthal gaat uitvoeren. Zonder teveel poespas, zonder uitstel omdat men wil wachten op onzekere plannen die nog ver in de toekomst liggen of om allerlei nieuwe ideeen die er bij komen. Assen heeft dringend behoefte aan een goede sportvoorziening. Wij willen geen woorden maar daden zien.
Het college heeft keer op keer nagelaten de regie te nemen. Dit moet moet nu veranderen.
Daarnaast moet het college alles op alles zetten om de sportclubs goed, open en eerlijk te informeren en te betrekken bij de plannen. De slogan “mensen maken de stad” is tot op heden alleen een loze kreet op papier. Hier hebben de inwoners van Assen niks aan. Er moet nu echt wat gebeuren.

Tijdens het raadsdebat werd gelukkig duidelijk dat het plan en handelswijze van het college raadsbreed werd afgeschoten. De voltallige raad floot het college terug, keurde de handelswijze van het college af en gaf opdracht om de verschillende plannen die er liggen goed te onderbouwen. Dit zodat volstrekt helder is wat de kosten zijn, hoe hoog de exploitatielasten zijn, dat er helderheid komt voor de gebruikers en andere sportclubs in Assen. Het college moet dit over maximaal 4 weken klaar hebben en dan zal de raad een besluit nemen.

U bent hier