h

Onderzoeksrapport Kloosterveste

27 maart 2009

Onderzoeksrapport Kloosterveste

De gemeenteraad besprak gisteren het onderzoeksrapport Kloosterveste. Volgens de SP een helder rapport waarvan de conclusies en aanbevelingen door het college moeten worden overgenomen.

De reden waarom Kloosterveste nog steeds niet klaar is, is niet duidelijk bij 1 partij te leggen. Wat duidelijk is, is dat dit een enorm complex project was, volgens de SP wel een maatje of twee te groot voor Assen.
Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat Assen in een keer alle uitvoering en risico's bij een marktpartij wilde neerleggen, zo zelf weinig meer te zeggen had met alle gevolgen van dien.
Volgens de SP moeten we zeer zorgvuldig en voorzichtig omgaan met dit soort megaprojecten. Als gemeente meer de vinger in de pap blijven houden in projecten met een groot maatschappelijk belang. Om dan, zoals bij Kloosterveste is gebeurd, in een keer de volledige uitvoering en risico's bij een marktpartij te leggen is onverstandig, en dit moeten we dan ook niet meer doen.

De SP vroeg vervolgens nog aandacht voor de huidige problemen waaronder de slechte verkoopresultaten. Pas bij verkoop van 90 procent van de woningen hoeft de Bam te gaan bouwen. De SP voorziet hier grote problemen, wil geen kale plekke, geen lege huizen maar een wijk waar gewoond en geleefd kan worden. De SP stelde daarom voor dat het college onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om het woningbouwprogramma te wijzigingen, meer gericht op verhuur, zodat we ook inspelen op de krapte op de huurmarkt. De onderzoekers halen dit in het rapport ook aan.

U bent hier