h

SP ongerust over bezuinigingen AWBZ

6 februari 2009

SP ongerust over bezuinigingen AWBZ

SP raadslid Aly Joustra heeft in schriftelijke vragen haar ongerustheid uitgesproken over de bezuinigingen die per 1 januari 2009 de ondersteunende begeleiding uit de AWBZ, Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, haalt.

De SP wil van het college horen hoe de situatie in Assen er voor staat. De SP is van mening dat er in de gemeente Assen, door een groot aantal zorginstellingen, (GGZ, van Boeijen), maar ook als centrumgemeente maatschappelijke opvang), ernstig rekening mee moet worden gehouden dat een fors aantal mensen een beroep op de gemeente gaan doen of op de duurdere zorg.
Raadslid Aly Joustra wil dan ook van het college horen of het WMO loket, die de aanvragen moet behandelen, er klaar voor is.

Het gaat om kwetsbare mensen die door deze maatregelen in een sociaal isolement komen, niet meer op zich zelf kunnen blijven wonen, meer een beroep doen op mantelzorgers of zwaardere dus duurdere zorg, en zelf maar weer moeten uitzoeken hoe ze dan wel ondersteuning kunnen krijgen. Grote zorgvuldigheid en aandacht is dus gewenst.

Voor de brief en schriftelijke vragen, klik hier

U bent hier