h

Nieuwe aanbesteding thuiszorg voor de deur: SP wil kleinschaligheid en kwaliteit als voorwaarden

8 februari 2009

Nieuwe aanbesteding thuiszorg voor de deur: SP wil kleinschaligheid en kwaliteit als voorwaarden

De gemeente Assen moet binnenkort de thuiszorg opnieuw aanbesteden. De SP wil dat het college een aantal betere voorwaarden opneemt. Voorwaarden die de zorg dichter bij de mensen brengt, die overzichtelijker zijn en waar de kwaliteit voor de prijs gaat. Zodat de mensen de zorg krijgen waar ze recht op hebben en het personeel hun werk gemotiveerd kunnen uitvoeren.

De SP is vanaf het begin tegen de marktwerking in de zorg in het algemeen en tegen de marktwerking in de thuiszorg in het bijzonder geweest.
Het heeft niet geleid tot goedkopere zorg en betere kwaliteit. Nee, het heeft geleid tot veel onrust, minder uren zorg van een lagere kwaliteit, en voor het personeel hogere werkdruk, verslechtering van de arbeidsvoorwaarden, minder loon, demotie en ontslag

De SP heeft hier landelijk maar ook lokaal veel onderzoek naar gedaan. Gezien de grote maatschappelijke onrust in thuiszorgland en met de nieuwe aanbesteding voor de deur lijkt het de SP tijd om in het bestek een aantal betere voorwaarden op te nemen.

De SP is van mening dat de thuiszorg het beste kleinschalig, op wijk/buurt niveau geregeld kan worden, zoals bv. Buurtzorg doet, en pleit daarom om hierover voorwaarden op te nemen. Ook wil de SP dat bij de indicaties altijd eerst de huisarts en of de wijkverpleegkundige wordt geraadpleegd zodat het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) de deur uit kan. Dit is wederom een stuk goedkoper , kwalitatief beter en veel klantvriendelijker.

Voor de brief met alle vragen, klik hier

U bent hier