h

SP vragen hebben resultaat en geven duidelijkheid: Consultatiebureau Marsdijk blijft open

16 oktober 2008

SP vragen hebben resultaat en geven duidelijkheid: Consultatiebureau Marsdijk blijft open

De SP heeft afgelopen maand gehoord dat het consultatiebureau in Marsdijk in januari 2009 zou sluiten. Omdat dit volgens de SP een zorgwekkende en ongewenste ontwikkeling is, heeft de fractie het college ter verantwoording geroepen. Het college gaf vandaag antwoord en zegde toe dat het consultatiebureau Marsdijk open blijft.

Wegens de hoge huurprijs die de gemeente berekende was Icare Jeugdgezondheidszorg genoodzaakt de huur van de ruimte in wijkgebouw de Dissel op te zeggen. Het college geeft na vragen van de SP aan dat het met de jeugdgezondheidszorg in overleg is over de huurprijs en dat het consultatiebureau ook in 2009 van de ruimte in het wijkgebouw gebruik blijft maken.

Goed nieuws, want het was volgens de SP een slechte zaak wanneer het consultatiebureau zou verdwijnen uit Marsdijk. Want wanneer ouders met kinderen vanaf januari naar een andere wijk toe moeten bestaat de kans dat ouders niet of minder vaak op het consultatiebureau komen en dat mensen met vragen rond de ontwikkeling van hun kind blijven zitten.

De SP is van mening dat er in elke wijk in Assen een consultatiebureau moet zijn. Dus ook in Marsdijk. Zo laagdrempelig mogelijk, dicht bij huis, waar ouders met vragen rond de opvoeden en opgroeien terecht kunnen. Waar kinderen en ouders ondersteuning, hulp en zorg geboden wordt en waar nodig kunnen worden doorverwezen. Gelukkig blijft dit in Marsdijk gewoon mogelijk. Goed nieuws dus voor het consultatiebureau en de inwoners van Marsdijk!

U bent hier