h

College drijft stug haar zin door: Overbodige bomenkap Amelterbos in september van start

27 augustus 2008

College drijft stug haar zin door: Overbodige bomenkap Amelterbos in september van start

De gemeente Assen start in september met de aanleg van het fietspad door het Amelterbos. Hiervoor moet een strook bos van 1200 m2 worden gekapt.

Het afgelopen jaar is er vanuit de buurt veel weerstand geweest tegen de plannen voor het fietspad. De SP steunt de buurt in hun protest. Samen haalden we ruim 1000 protesthandtekeningen in Assen-Oost op. Er zijn honderden bezwaarschriften ingediend, er is door buurtbewoners ingesproken tijdens de raadsvergadering. Maar het heeft niet geholpen. Het college drijft stug haar zin door en start in september met de kap van de bomen en aanleg van het overbodige fietspad.

Overbodig, want met enkele aanpassingen kan de huidige route via de Steendijk prima volstaan. En ook een apart liggend fietspad is goed mogelijk: aan de andere kant van de Rolderhoofdweg, zonder het verlies van een grote strook bos. Alternatieven waar het college van op de hoogte is.
Toch kiest het college voor het fietspad op deze plek, en kapt 1200 m2 bomen uit het Amelterbos.

Triest om te moeten constateren dat dit college van PvdA/CDA/CU blijkbaar niet veel geeft om deze natuur en de mening van inwoners. Triest om te moeten zien dat hierdoor in september weer een strook van een mooi stuk bos in de houtversnipperaar is verdwenen.

U bent hier