h

Vragen SP: College in gesprek om eigen risico te herverzekeren

13 mei 2008

Vragen SP: College in gesprek om eigen risico te herverzekeren

Vorige maand gaf de SP aan dat ons steeds meer geluiden bereiken dat mensen, vooral mensen die leven rond het minimum, in de problemen komen door het verplicht eigen risico van € 150 voor de zorgverzekering. De SP wilde van het college weten of zij dit probleem onderkent en met oplossingen komt en stelde hierover vragen.

Het college geeft in de beantwoording van de vragen van de SP aan dat ze in gesprek is met de ziektekostenverzekeraars om het eigen risico ook in Assen te kunnen verzekeren binnen de collectieve verzekering. Dit betekent voor mensen die gebruik maken van de collectieve verzekering dat men (als dit daadwerkelijk in Assen wordt doorgevoerd) elke maand een bedrag (in Amsterdam is dit bv. € 10, p/m, dus 120 euro p/j) extra kunnen betalen en hiermee het eigen risico hebben verzekerd.

De SP heeft gevraagd om een oplossing voor het probleem dat het eigen risico, vooral voor minima, is in Assen om (grotere) problemen te voorkomen. We zijn blij dat het college ook aangeeft hier mee aan de slag te gaan en zullen de uitwerking kritisch blijven volgen.

U bent hier