h

SP wil dat het college nu werk maakt van studentenhuisvesting in Assen

16 mei 2008

SP wil dat het college nu werk maakt van studentenhuisvesting in Assen

Nu er in Assen een tweede HBO opleiding bijkomt is het volgens de SP hard nodig om te investeren in goede studentenhuisvesting. Hier heeft de SP al jaren op gehamerd, maar tot op heden is het aanbod van kamers volledig overgelaten aan enkele particulieren met als gevolg dat veel studenten van de enige HBO opleiding tot nu toe, de Pabo, gaan wonen in Groningen.

Nu er een tweede HBO opleiding bij komt (de HIT hanzehogeschool voor sensortechnologie) en die opleiding studenten wil aantrekken vanuit de hele wereld moet je als gemeente actief werk maken van geschikte studentenhuisvesting. De SP wilde van het college dit als harde toezegging krijgen.
Wethouder Kuin gaf in de raad aan dat er plannen worden gemaakt met de SWA, Actium, HIT en gemeente en dat de gemeente hoe dan ook gaat zorgen dat de nieuwe studenten worden gehuisvest in Assen. De SP is hier blij mee, we houden de voortgang in de gaten en houden de wethouder aan deze toezegging.

Maar er is natuurlijk meer nodig dan alleen studentenhuisvesting voor de HIT. Er moet voldoende woonruimte komen voor alle studenten, en er moet goed gekeken worden op welke andere manieren Assen aantrekkelijker gemaakt kan worden voor studenten. De SP blijft hier dan ook aandacht voor vragen.

U bent hier