h

SP wil afschaffing van extreem hoge wachtlijstbelasting Assen en wil oplossing voor problemen minima met eigen-risico in de zorg

4 april 2008

SP wil afschaffing van extreem hoge wachtlijstbelasting Assen en wil oplossing voor problemen minima met eigen-risico in de zorg

De SP fractie heeft deze week over twee onderwerpen vragen gesteld aan het college.
De landelijke SP heeft in een rapport de extreem hoge verschillen aan inschrijfgeld voor woningbouwverenigingen aan de kaak gesteld.

Assen kwam hier als slechtste uit de bus.
De SP heeft ook vernomen dat het eigen risico in de zorgverzekering voor veel Assenaren steeds meer problemen oplevert. De SP vraagt het college op zo snel mogelijk met oplossingen te komen.

Wachtlijstbelasting
Woningzoekende moeten om zich bij de 3 woningbouwverenigingen in Assen in te schrijven zich drie keer apart inschrijven, hiervoor 71 euro neertellen en om ingeschreven te blijven staan 41 euro per jaar betalen. Dit maakt dat Assen de hoogste inschrijfkosten vraagt van alle gemeenten in Nederland. De SP wil dit veranderen en vragen het college om haar mening over een aantal SP voorstellen. Klik hier voor de vragen.

Eigen risico
De SP in Assen heeft de laatste tijd veel signalen binnen gekregen dat dit nu voor mensen die leven op of rond het minimum een probleem oplevert. Zij kunnen dit bedrag simpelweg niet ineens betalen. Geld opzij leggen is voor deze doelgroep vaak niet mogelijk. Op deze manier ontstaat het risico op schulden of zorgmijdend gedrag. Er zijn mogelijkheden om het eigen risico te verminderen of weg te nemen. De SP stelt een aantal dingen voor en wil dat het college snel komt met een oplossing. Klik hier voor de vragen.

U bent hier