h

SP stelt vragen over fietspad en bomenkap Amelterbos

11 maart 2008

SP stelt vragen over fietspad en bomenkap Amelterbos

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over het nieuw aan te leggen fietspad door het Amelterbos waarvoor 1200 m2 aan bomen moet worden gekapt. Er is de afgelopen maanden duidelijk zichtbaar geworden dat volgens de wijk en de SP de aanleg van het fietspad en dus de kap van bomen niet door moet gaan. Van de zijde van het college bleef het, op 1 persbericht na, stil. Veel te stil volgens de SP en daarom heeft de fractie het college om opheldering gevraagd.

Een actie tijdens nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Verschillende zaterdagen handtekeningenacties in winkelcentrum Vredeveld. Huis-aan-huis de deuren in Assen-Oost bij langs. Insprekers in de gemeenteraad. Een gedicht geschreven en veel aandacht in de media. Er is de afgelopen maanden veel aandacht geweest tegen het, in onze ogen, slechte plan om een fietspad aan te leggen richting Rolde en daarvoor 1200m2 aan Amelterbos te kappen. Maar vanuit het college bleef het stil. Eén persbericht waarin het college aangeeft vast te houden aan het plan.

De SP heeft daarom het college om opheldering gevraagd over de hele gang van zaken rond de besluitvorming over het fietspad en haar rol in de afgelopen maanden.

Waarom heeft het college de gemeenteraad niet volledig geïnformeerd ten tijde van de besluitvorming rond de fietsnota? Waarom is buurtbewoners inspraak beloofd terwijl ze dit niet of nauwelijks kregen. Waar was het college in de wijk om uit te leggen waarom volgens hen het fietspad en de kap wel nodig is. Wat doet het college met de 1050 aangeboden protesthandtekeningen. Heeft het voor inwoners nog wel zin om verder bezwaar aan te tekenen omdat het college zo duidelijk aangeeft toch vast te houden aan het plan.

Dit zijn een paar van de 9 vragen waarop de SP fractie een antwoord wil zien van het college van B&W. Klik hier voor de brief met vragen.

U bent hier