h

Tijdens Chinajaar Assen nadrukkelijk aandacht voor schending mensenrechten

14 februari 2008

Tijdens Chinajaar Assen nadrukkelijk aandacht voor schending mensenrechten

ijdens de begrotingsbehandeling in november vorig jaar diende de SP een motie in waarin het college opdracht werd gegeven om tijdens het Chinajaar nadrukkelijk aandacht te besteden aan de schending van mensenrechten in China.
De motie werd aangenomen en het college kwam vorige week met een notitie waarin wordt beschreven hoe ze de motie willen uitvoeren.

Het college heeft de mogelijkheden verkend met oa. de landenspecialist mensenrechten van het ministerie van buitenlandse zaken, de landenspecialist van Amnesty en het het NOC/NSF.

Een 6-tal voorstellen worden in de notitie benoemd als mogelijkheden om de motie uit te voeren. In overleg met de verschillende partners en organisaties worden deze programmering en eventuele andere voorstellen de komende tijd verder uitgewerkt.

Programmering:
- Een lespakket voor het voortgezet onderwijs dat aansluit bij het “rondje cultuur”. - Een digitaal lespakket voor basisscholen.
- Faciliteren van stands voor mensenrechtenorganisaties tijdens de verschillende evenementen in het kader van het Chinajaar in Assen.
- Een filmvoorstelling of festival in combinatie met een discussie- of schrijfavond.
- Een pleinactie op 4 juni 2008 van Amnesty waar het Koopmansplein beschikbaar voor wordt gesteld.
- Groetenkaarten voor politieke gevangenen die worden verspreid onder medewerkers, in de hal van het gemeentehuis, in buurthuizen, wijkinstellingen en bibliotheken.

U bent hier