h

1050 handtekeningen tegen kap Amelterbos overhandigd aan college

22 februari 2008

1050 handtekeningen tegen kap Amelterbos overhandigd aan college

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond is er door inwoners van Assen-Oost geprotesteerd en zijn er 1050 protesthandtekeningen aan het college overhandigd tegen de aanleg van het fietspad door het Amelterbos. De publieke tribune zat vol met mensen uit Assen-Oost die waren gekomen om dit protest kracht bij te zetten.

Met een gedicht en een treffend betoog, die beide met luid applaus werden ondersteund, werd er door de insprekers in de raadsvergadering geprotesteerd tegen de kap van het bos. De 1050 handtekeningen werden aan het college overhandigd. Wethouder Langius (CU) reageerde hier op met de boodschap dat het college vast houdt aan de aanleg van het fietspad en dus de kap van 1200m2 Amelterbos. Wel worden monumentale bomen gespaard en wordt er minder gekapt dan oorspronkelijk de bedoeling is, maar het college wil ondanks de massale protesten uit de wijk gewoon doorgaan met de aanleg van dit omstreden fietspad.

De SP is hierover teleurgesteld. Het college luistert niet naar haar inwoners en gaat door met een fietspad waarvoor zoveel bos moet wijken. Door haar formele houding gaat het college onder andere voorbij aan het gevoel dat mensen bij dit bos hebben. En dat is niet herplantbaar. Ook de ecologische waarde van dit bos en het feit dat er prima alternatieven zijn waarmee kap wordt voorkomen zijn argumenten waar door het college aan voorbij wordt gegaan. De SP legt zich hier dan ook niet bij neer en zal samen met de inwoners kijken wat er verder nog tegen de kap kan worden ondernomen.

Corrie van Woerkom en Jannie Snijder bieden burgemeester Heldoorn namens
de actievoerders uit Assen-Oost 1050 handtekeningen aan tegen de aanleg
van het fietspad en de kap van het Amelterbos. (foto: Rudi van der Woude)

Gedicht over het amelterbos, geschreven door Mariska van Gennip en
voorgedragen tijdens de raadsvergadering door Jannie Snijder

U bent hier