h

Geen fietspad door het Amelterbos: SP met wijkbewoners en Assen2010 in actie

7 januari 2008

Geen fietspad door het Amelterbos: SP met wijkbewoners en Assen2010 in actie

De SP is samen met inwoners uit Assen-Oost en de mensen achter de website Assen2010 een actie begonnen tegen de aanleg van een miljoen euro kostend fietspad tussen Assen en Rolde waarvoor in het Amelterbos 1300 m2 bos moet verdwijnen.

Maandag 7 januari zijn er tijdens de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentehuis folders uitgedeeld waarin inwoners van Assen wordt gevraagd de actie te steunen en hun reactie te mailen naar redhetamelterbos@hotmail.com.

De komende maand zullen er door bewoners, Assen2010 en de SP in Assen-Oost handtekeningen worden verzameld tegen de aanleg van het fietspad. Op ondermeer zaterdag 26 januari staat de SP in winkelcentrum Vredeveld om handtekeningen te verzamelen.

Wat zijn de bezwaren tegen dit fietspad volgens de SP:

Er moet voor de aanleg van het fietspad 1300 m2 bomen in het Amelterbos worden gekapt
Het fietspad kost ruim een miljoen euro
Er zijn andere alternatieven voor een fietspad richting Rolde
De inwoners van Assen-Oost worden door de gemeente Assen niet serieus genomen. Hen is inspraak beloofd alleen krijgt men dat niet. De bezwaren van veel inwoners van Assen-Oost tegen de aanleg van het fietspad worden niet gehoord.

De SP vraagt u om ook uw bezwaren tegen dit onzalige plan kenbaar te maken.
Dit kan via de mail: redhetamelterbos@hotmail.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Broekema, telefoonnummer: 0592-462443

Voor meer informatie: hou de Asser SP website (www.assen.sp.nl) in de gaten. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.assen2010.nl

U bent hier