h

SP motie aangenomen: bebouwing Hertenkamp/Asserbos van de baan

7 december 2007

SP motie aangenomen: bebouwing Hertenkamp/Asserbos van de baan

De plannen voor de bouw van een appartementencomplex op het terrein van De Hertenkamp bij het Asserbos zijn van de baan. De Asser gemeenteraad heeft gisteravond de SP motie aangenomen die een dergelijk project verbiedt.
De motie was een initiatief van de SP en werd ingediend samen met D66, PLOP en GroenLinks. Zij vinden dat het Asserbos met zijn unieke historische waarde beschermd moet worden tegen nieuwbouw.

Na een verhitte discussie in de raad gingen ook VVD en CDA akkoord met de motie. Vervolgens volgde een hoofdelijke stemming waarbij twee PvdA-raadsleden eveneens voor de motie stemden.
De gemeente was in gesprek met projectontwikkelaar Ziengs over bebouwing van het tenniscomplex bij de Hertenkamp. Die plannen wekten een hoop weerstand op bij de bevolking.
SP raadslid Jan Broekema stelde hier begin november al schriftelijke vragen over. De SP wilde opheldering over de plannen en wilde het standpunt van het college horen.
In de beantwoording door het college werd duidelijk dat het college de plannen kent, in gesprek hierover is en het zelfs serieus laat onderzoeken. De SP was hier erg verontwaardigd over, immers, we hebben afgesproken dat we het Asserbos beschermen, het is een van de kroonjuwelen van Assen, daar past een appartementencomplex niet. Een afwijzing van de plannen door het college was daarom het enige juiste antwoord geweest.
Nu het college hierover niet duidelijk was besloot de SP een motie in te dienen waarin de raad zich wel duidelijk uitspreekt tegen de plannen en het college opdraagt de plannen af te wijzen. Deze motie is dus aangenomen, de plannen voor bebouwing zijn door de gemeenteraad direct naar de prullenbak verwezen. Van het Asserbos blijf je af!

Kijk hier voor de motie

U bent hier