h

SP voorstel gerealiseerd: Meedoenpremie voor kinderen en jeugd tot 18 jaar

2 november 2007

SP voorstel gerealiseerd: Meedoenpremie voor kinderen en jeugd tot 18 jaar

De SP heeft in september voorgesteld om de meedoenpremies voor kinderen uit minimagezinnen uit te breiden zodat ook jongeren tot 18 jaar hier recht op hebben.
Deze week heeft de SP via de wethouder vernomen dat dit gaat gebeuren.

In Assen krijgen kinderen totdat ze naar de middelbare school gaan een meedoenpremie van 200 euro per jaar. Op het voortgezet onderwijs krijgen ouders nog eenmaal een premie voor extra kosten zoals schoolboeken. Maar de meedoenpremie om het lidmaatschap van een voetbalclub of scouting van te betalen stopt dan.

De SP heeft in de gemeenteraad gepleit om die premie door te trekken tot 18 jaar. Juist op die leeftijd is meedoen belangrijk. Als jongeren niet meer samen met hun vrienden naar bijvoorbeeld voetbal kunnen gaan dan vallen ze buiten de boot, zonder dat ze hier zelf ook maar iets aan kunnen doen. Dit is een ongewenste situatie volgens de SP en het doortrekken van de premie zou dit gat in het armoedebeleid kunnen dichten.

De SP is dan ook blij dat er gekozen is om de premie te blijven uitkeren tot 18 jaar.
Er moet nog wel een officieel besluit over genomen worden door het college en de gemeenteraad. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit in begin december plaatsvinden. Dan is ook duidelijk wat bijvoorbeeld de verdere voorwaarden zijn en wanneer de premies worden uitgekeerd.

U bent hier