h

SP stemt tegen begroting 2008; wel 2 SP moties aangenomen

8 november 2007

SP stemt tegen begroting 2008; wel 2 SP moties aangenomen

Donderdag middag was het tweede deel van de begrotingsvergadering. Er konden moties worden ingediend en er werd gestemd. De SP diende 7 moties in waarvan twee werden aangenomen. De SP fractie stemde uiteindelijk als enige politieke partij tegen de begroting 2008.

De SP had maandag al stevige kritiek geuit op de begroting waarin het college haar plannen voor 2008 presenteerd. Dit college heeft veel mooie woorden en wollig taalgebruik, maar het ontbreekt aan echte daadkracht om echt wat te willen verbeteren . Daarnaast staat dit college volgens de SP met de rug naar haar inwoners, instellingen en raad. De SP wilde voor een aantal gebieden nadrukkelijk aandacht en een beter beleid, daarom kwamen we met 7 moties, waarvan drie samen met andere partijen.

De SP moties waren:
Themajaar China 2008; het college moet tijdens dit jaar nadrukkelijk aandacht besteden aan de schending van mensenrechten in China. Deze motie is aangenomen.
Subsidie voor PopAs, het Asser poppodium. Deze motie dienden we samen met Plop en PvdA in en is uiteindelijk door de hele raad ondersteund en aangenomen.
Stop met telefonische indicaties. Ga op huisbezoek. Deze motie dienden we samen met de PvdA in en werd met 15 stemmen voor en 18 tegen nipt verworpen.
5 % mensen met een handicap in dienst van de gemeente
Pak de wachtlijsten WSW aan; deze motie dienden we samen met GroenLinks in.
Een motie voor meer subsidie voor BudgetSupport.
Een motie voor subsidie voor Radio Assen FM

De SP fractie concludeerde na anderhalve dag vergaderen dat de SP nadrukkelijk andere prioriteiten stelt dan dit college. Daarnaast is de SP tegen het erdoorheen drukken van 50 nieuwe voorstellen zonder inhoudelijke bespreking en niet tevreden is met de uitkomsten van de discussies deze week en de toezeggingen en beantwoording van het college. Daarom heeft de SP als enige partij tegen de begroting 2008 gestemd.

Om de vergaderingen (5 en 8 november) op internet te bekijken klik hier

De bijdrage tweede termijn en volledige teksten van de ingediende SP moties volgen nog.

U bent hier