h

SP over nieuwbouw scholen in Pittelo en sporthal Stadsbroek

23 november 2007

SP over nieuwbouw scholen in Pittelo en sporthal Stadsbroek

In Pittelo moet over een poosje een nieuwe multi-functionele accommodatie verrijzen waarin in ieder geval de twee scholen in Pittelo een plek krijgen. Op Stadsbroek moet een spiksplinternieuwe sporthal komen waar clubs, opleidingen en scholen naar hartelust kunnen sporten. In de raadsvergadering van donderdag 22 november werd hier opiniërend over gesproken.

De SP vroeg om aandacht voor de verkeersveiligheid rond de nieuwe scholen in Pittelo. We moeten zorgen dat het volstrekt veilig en overzichtelijk wordt zodat we “Kloosterveense” toestanden voorkomen. Daarnaast wil de SP dat in het onderzoek ook gekeken gaat worden naar andere behoeften van de wijkbewoners. Een wijkcentrum en ruimte voor jongeren zou in een multi-functionele-accommodatie bijvoorbeeld ook een plek kunnen krijgen.

Een goede nieuwe Sporthal Stadsbroek kan een aanwinst voor Assen zijn. De SP heeft alleen grote vraagtekens gesteld bij de manier waarop het college dit wil betalen en met de risico's die genomen moeten worden. In Assen-Oost wordt sporthal de Spreng verkocht. In Noorderpark wordt de Korpershoekhal buiten gebruik gesteld. Nog niet is het duidelijk wat dit nu echt voor consequenties voor de wijken heeft, ook op langere termijn. Daarnaast heeft het college twee jaar gehad om de financiële risico's helder te krijgen maar is dit ze niet gelukt. De SP heeft daarnaast gepleit voor een nieuwe hal die CO2 neutraal is, dus zo energie zuinig als mogelijk.

Over twee weken wordt over deze onderwerpen een beslissing genomen.

U bent hier