h

SP bijdrage begroting 2008

6 november 2007

SP bijdrage begroting 2008

De SP heeft stevige kritiek geuit over de begroting 2008. De SP constateert dat dit college met de rug naar haar inwoners, instellingen, organisaties en raad toe staat. Dit laat zich dan ook duidelijk zien in de begroting. Om enkele voorbeelden te noemen:

Het subsidiebeleid werkt demotiverend in plaats van stimulerend. Instellingen als PopAs, SportclubBartje, RadioAssenFM wachten al jaren op een fatsoenlijke subsidie. Het college doet hier niks mee, schuift dit voor zich uit en men moet maar wachten op de nieuwe nota.
De SP vindt dit ronduit onfatsoenlijk. Wij willen een overbruggingssubsidie voor PopAs, zodat zij kunnen uitgroeien tot een echt Poppodium, wij willen dat AssenFM de subsidie krijgt waar ze recht op hebben en dat het algemene subsidiebeleid heel snel door de raad inhoudelijk wordt besproken.

De plannen voor het cultuurbeleid stellen te weinig voor. Veel mooie woorden, weinig inhoud. De SP wil meer ruimte voor proffesionele en semi-proffesionele kunst, we zien liever een permanent klein theater dan een tijdelijke en willen nadrukkelijk aandacht voor de schending van de mensenrechten in China tijdens het Themajaar GOChina.

De SP wil volstrekte duidelijkheid over het armoedebeleid, hier is de begroting onduidelijk over. Daarnaast willen we voldoende geld reserveren om nieuwe armoedevoorstellen uit bv. het meedoenpact uit te kunnen werken.

Ook heeft de SP gepleit voor echte ambitie en doelstellingen op het gebied van jongeren en studentenhuisvesting en sociale woningbouw. Ook willen wij duidelijkheid over het uitvoeren van de aangenomen SP motie voor kindervakantiekampen. Daarnaast heeft de SP de toezegging dat schoolmaatschappelijkwerk op alle scholen komt en pleiten we voor het meer aannemen van mensen met een handicap in dienst van de gemeente.

Voor de volledige bijdrage klik hier

U bent hier