h

SP wil spoeddebat over ontslag bestuursmanager Plateau

24 oktober 2007

SP wil spoeddebat over ontslag bestuursmanager Plateau

SP fractievoorzitter Alie Dekker heeft verzocht om een interpellatiedebat over het ontslag van de bestuursmanager van de bestuurscommissie van het openbaar primair onderwijs in Assen, Plateau. Dit debat zou as. donderdag tijdens de raadsvergadering moeten plaatsvinden.

De bestuursmanager van Plateau is afgelopen september door het college uit zijn functie gezet. Over dit besluit is de raad niet geïnformeerd. Hiermee heeft het college de verordening van de bestuurscommissie volgens de SP overtreden. De raad besluit over benoeming en ontslag van bestuursleden.

De SP fractie heeft in augustus via schriftelijke vragen over Plateau opheldering gevraagd over het niet nakomen van de verordening door het Bestuur Plateau en het functioneren van het bestuur. Afgelopen week ontving de raad een brief van het college waarin alleen werd vermeld dat het antwoord op de schriftelijke vragen van de SP fractie nog 6 weken werd uitgesteld.

De SP roept met de interpellatie het college op het matje en wil van het college horen waarom ze verzuimd heeft de raad te informeren en de verordening nu zelf niet heeft nageleefd.

U bent hier