h

SP steunt bewoners Oranjebuurt

29 oktober 2007

SP steunt bewoners Oranjebuurt

De bewoners van de Oranjebuurt in Assen maken zich ernstig zorgen. In de nieuwe “stedenbouwkundige visie Oranjebuurt” staan veel nieuwe plannen waar de buurtbewoners het niet mee eens zijn. De SP steunt de bewoners in hun actie tegen deze slechte visie.

Afgelopen zaterdag hielden de bewoners van de Oranjebuurt een rondleiding door hun buurt zodat iedereen met eigen ogen hun buurt kon bewonderen en kon horen wat de buurt zelf van de plannen dacht. De SP was hier ook bij aanwezig. Grote afwezige was het college van B&W. Geen enkele wethouder is in gegaan op de uitnodiging om zelf te komen kijken. Schandalig volgens de SP.

Wat is er aan de hand in de Oranjebuurt
41 historische onder-officiers(huur)woningen dreigen gesloopt te worden als het aan de verhuurder ligt. Onderhoud aan deze woningen laat al vele jaren op zich wachten. Er wordt niks gedaan aan de wateroverlast. Over een goede verkeersafwikkeling is onvoldoende nagedacht. De Oranjestraat is een kinderrijke straat en het zou volgens de bewoners een 30 kilometer zone moeten worden. Er zijn verschillende historische plekken en prachtige gebouwen in de buurt, waar nu niks mee gebeurd of die in de visie zouden verdwijnen (Leger des Heilsgebouw, braakliggend terrein aan de Rolderstraat, prachtig bijgebouw van de borstelfabriek).

De grootste ergernis is dat de buurtbewoners niet betrokken zijn bij het opstellen van de visie. Ze willen vanaf nu bij alle ontwikkelingen in hun buurt betrokken worden.

De SP is het met de bewoners van de Oranjebuurt eens. Prachtige huurwoningen moeten worden gerenoveerd zodat het wonen weer aangenamer wordt, maar slopen zou een historische fout betekenen en is ook voor de SP geen optie. Er kan en moet veel meer met deze buurt gebeuren, de bewoners hebben hier veel goede ideeen over en naar hen moet geluisterd worden. Ze hebben zaterdag laten zien dat ze beschikken over veel enthousiasme en een goede visie op de ontwikkelingen in hun buurt.

Ook de SP maakt er een punt van.
De SP ondersteunt dan ook van harte de tien punten die de bewoners van de Oranjebuurt hebben opgesteld met hun visie, aanbevelingen en opmerkingen.
(www.oranjebuurt-assen.nl)

U bent hier