h

SP Assen in actie tegen uitverkoop thuiszorg

22 september 2007

SP Assen in actie tegen uitverkoop thuiszorg

Zaterdag heeft de SP Assen op het Koopmansplein gestaan om actie te voeren tegen de uitverkoop van de thuiszorg. In drie uur tijd werden ruim zevenhonderd flyers uitgedeeld aan winkelend publiek en mensen die waren afgekomen op de verjaardag van Bartje, dat groots werd gevierd in het centrum van Assen.

De thuiszorg is door de regering in de uitverkoop gedaan. Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. Ook in Drenthe worden de gevolgen hiervan steeds merkbaarder.

Cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon. Het comité ‘Zorg geen Markt’ is een actie begonnen onder de slogan: Stop de uitverkoop van de thuiszorg! De SP deelt hierom flyers uit die mensen kunnen ondertekenen en opsturen. De verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan de minister.

Voor mensen die de SP zaterdag gemist hebben: Het ondertekenen van de petitie kan ook online. Kijk op www.sp.nl of www.zorggeenmarkt.nl voor de petitie en meer informatie.

Mensen die hun ervaringen met de thuiszorg willen melden kunnen terecht op het SP meldpunt thuiszorg op www.sp.nl.

U bent hier