h

Klaaroveraktie werkgroep SP Hoogeveen een succes

23 juli 2007

Klaaroveraktie werkgroep SP Hoogeveen een succes

De werkgroep Hoogeveen blijkt met haar "klaaroveractie" van vrijdagavond 22 juni, de juiste toon te hebben aangeslagen. De eerder opgehaalde 120 handtekeningen zijn op eigen initiatief door een omwonende vergroot tot ca. 150. Het totaal is als ondersteuning van een petitie aangeboden aan wethouder Bargeman. Een viertal geïnterviewden naar aanleiding van de actie, beaamden in de Hoogeveensche Courant van 16 juli de gevaarlijke situatie.

De wethouder, o.a. verantwoordelijk voor verkeer, aanvaardde op dinsdag 10 juli welwillend de petitie. Onder het genot van een kop koffie werd de verkeerssistuatie met de wethouder en de verkeersdeskundige van de gemeente Hoogeveen (dhr. Gossen) doorgesproken. Vooral door de commotie die ontstond, rond hinder die kinderen onlangs bij deelname aan het jeugdverkeersexamen ondervonden, bleek Bargeman op de hoogte. Gossen legde uit dat zebrapaden op wegvakken, verkeerstechnisch gezien, achterhaald zijn. Ze bieden schijnveiligheid. Zo ook het zebrapad op de Schutstraat. Dat hier echter nog nooit iets aan gedaan is, komt doordat de gemeente tot zeer recent, nog nooit klachten over de voetgangersoversteekplaats heeft ontvangen en omdat binnenkort de gehele straat toch op de schop gaat.

Desalniettemin vond ook de wethouder nu voldoende aanleiding om, zij het niet al te ingrijpend, maatregelen te nemen als voorlopers op de algehele reorganisatie van de Schutstraat. Daarop is met Jeroen Pomper van de werkgroep, de situatie in ogenschouw genomen en zijn verschillende oplossingen uitgewerkt, zoals:

  • Het in de berm plaatsen van borden om vooral het links rijdend verkeer te attenderen op het zebrapad
  • Het verwijderen van het AH reclamebord en het oude aanwijsbord voor het zebrapad.
  • De strepen van de zebra witten
  • Een knipperbol aanbrengen
  • De weg voor het Podium wijzigen in eenrichtingsverkeer.

Een en ander wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de commissie verkeer. Wij hebben er alle vertrouwen in, dat deze goedkeuring er ook zal komen.

U bent hier