h

SP bezorgd over wachtlijsten Sociale werkvoorziening

4 april 2007

SP bezorgd over wachtlijsten Sociale werkvoorziening

De SP fractie heeft vernomen dat de wachtlijsten voor de sociale werkvoorziening in Assen in korte tijd flink zijn gestegen. Eind 2006 werd door de Tweede Kamer een amendement van SP-Kamerlid Ewout Irrgang aangenomen. In dit amendement wordt 25 miljoen extra uitgetrokken voor de aanpak van de wachtlijsten in de Wet sociale werkvoorziening (WSW). De SP heeft hierover schriftelijke vragen aan het college gesteld.

De SP wil van het college duidelijkheid over hoe de wachtlijsten in zo'n korte tijd zijn opgelopen naar 4 jaar en om hoeveel mensen het gaat die nu op de wachtlijst staan voor een plek in de sociale werkvoorziening. Daarnaast wil de SP weten hoeveel extra geld dat door het amendement van Irrgang is uitgetrokken voor Assen bestemd is, en of het college dit geld ook daadwerkelijk gaat inzetten om de wachtlijsten te verkorten.

De SP stelt voor om dit geld te oormerken voor de sociale werkvoorziening zodat het alleen daarvoor moet worden gebruikt en echt gebruikt wordt om SW-ers die nu nog aan de kant staan aan de slag te laten gaan.

Voor de schriftelijke vragen zie hier.

U bent hier