h

Assen naar An inconvenient truth

3 februari 2007

Assen naar An inconvenient truth

Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 februari is de film "An inconvenient truth" te zien in bioscoop de Kolk. De gemeente Assen verzorgt vijf voorstellingen en deze zijn gratis te bezoeken voor inwoners. Een goede actie, het is zeker de moeite waar om deze film te gaan zien.

Donderdagavond was de premiere in Assen. Twee SP raadsleden zijn de film gaan bekijken. Er waren veel raad en statenleden, wethouders, ambtenaren, wetenschappers en milieuorganisaties aanwezig, de zaal was goed gevuld. Voor en na de film was er tijd voor een korte presentatie en discussie over de klimaatverandering en wat wij hier in Assen en omgeving tegen kunnen doen.

Het was wel een opvallend gezicht bij aankomst. Op de parkeerplaats voor de Kolk staan bij reguliere voorstellingen altijd wel een aantal auto's. Deze keer was de parkeerplaats afgeladen met de bolides van de vele genodigingden. Dit terwijl veel van de aanwezigen in Assen of omstreken wonen en dus prima op de fiets of per openbaar vervoer hadden kunnen gaan. De VVD gedeputeerde Tanja Klip liet er zelfs haar dienstauto met chauffeur voor uitrukken, die na de film met ronkende motor vlak voor de ingang op haar stond te wachten.

Een beetje dubbel toch, als je naar een film over klimaatsveranderingen gaat.

Je kunt met veel maatregelen komen, zolang mensen zich niet bewust zijn van de effecten van hun eigen handelen op het milieu verandert er weinig. Dit was ook waar Al Gore tot opriep: Laat je informeren, kijk de film en onderneem zelf actie om wat te doen tegen dit grote, wereldwijde probleem.

Wilt u de film bekijken: het kan in Assen tot en met woensdag 7 februari maar dan moet u snel wezen. Voor verschillende voorstellingen zijn alle kaartjes al vergeven. U kunt de gratis kaartjes afhalen in het stadhuis.

U bent hier