h

Gemeenteraad op kosten van belastingbetaler een dagje WK Superbikes in skybox gemeente Assen? Schandalig!

13 augustus 2006

Gemeenteraad op kosten van belastingbetaler een dagje WK Superbikes in skybox gemeente Assen? Schandalig!

Afgelopen week hebben alle raadsleden van de gemeente Assen een uitnodiging in de bus gehad. Op zondag 3 september wordt het WK Superbikes verreden op het TT-circuit in Assen. Het blijkt dat de gemeente Assen daar een skybox heeft waar die dag alle raadsleden mogen komen om onder het genot van een hapje en drankje de races te bekijken.

Schandalig, volgens SP raadslid Jan Broekema. "Zo kan je niet omgaan met belastinggeld. Als een raad- of collegelid de races wil bezoeken dan moet en kan hij net als elke andere Assenaar die dit wil de portemonnee trekken." Daarnaast is het te gek voor woorden dat de gemeente Assen een skybox heeft op het TT-circuit. (kosten rond de € 18.000 per jaar). We hebben toch een goed gemeentehuis met verschillende ruimtes op een uitstekende locatie waar je mensen kan ontvangen, kan vergaderen, bespreken etc. Een skybox op het circuit is dan ook onzin volgens de SP.

In een brief die naar alle raad- en collegeleden is verstuurd vraagt Jan Broekema of dit volgens de andere raadsleden wel de normaalste zaak van de wereld is. De SP fractie maakt uiteraard geen gebruik van deze uitnodiging en hoopt dat de andere raad- en collegeleden dit voorbeeld zullen overnemen. In de brief wordt ook voorgesteld de plaatsen die niet worden gebruikt op 3 september weg te geven aan mensen die de prijs voor een toegangskaart nooit zelf zouden kunnen opbrengen maar het wel geweldig vinden om de races te zien. Daarnaast wil de SP van het college van B&W opheldering over dit hele gebeuren en heeft in de brief een 10-tal vragen over dit onderwerp gesteld.

Voor de brief klik hier.

U bent hier