h

SPeciale bijeenkomst

18 juli 2006

SPeciale bijeenkomst

Mijn man en ik waren nooit actief bij de SP betrokken en de uitnodiging voor een speciale bijeenkomst trok ons zeer aan, omdat er duidelijke voorbeelden gegeven werden van wat je voor de partij zou kunnen betekenen, en omdat dit voor ons een goede gelegenheid was om eens wat mensen persoonlijk te ontmoeten en te spreken en om ons zelf voor te stellen.

De bijeenkomst was vlakbij en we gingen er lopend heen. Bij de deur stond een bordje met daarop 'we're in the garden' en we kwamen in de meest betoverende tuin terecht die je je maar kunt voorstellen. Alleen deze tuin maakte de avond voor ons al de moeite waard! We werden vriendelijk ontvangen met koffie en cake door het bestuur en andere genodigden en er heerste een gezellige sfeer. We konden gelijk onze vragen kwijt bij Alie Dekker, die ook meteen kwam met een uitgebreide lijst met vrijwillige vacatures voor de partij (deze lijst zal binnenkort op de website komen). Na de koffie gingen we direct over tot actie. We gingen in vier groepjes van vier personen uiteen en we moesten opschrijven wat wij wilden dat de SP in Assen ging doen en wat wij zelf wilden doen voor de SP.

Ons groepje vond dat de SP Assen het beschadigde imago moest herstellen en dat de zichtbaarheid van de partij in de stad moest verbeteren. Dit zou je kunnen doen door meer ludieke acties of door bijvoorbeeld wijkgerichte acties, waarbij je naar de verhalen luistert van de mensen in plaats van dat je gaat vertellen hoe het allemaal moet. Dat werd ons wel verteld dat het zeer belangrijk is dat de verhalen van de burgers bij de politiek terecht komen en dat vinden we ook zeer prettig van de SP dat je als lid zo actief mee kunt doen met de politiek.

De groepjes bleken aardig met elkaar overeen te komen. Alan zal hiervan een samenvatting maken en dit zal als kader dienen voor de SP in Assen. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en we hebben veel nieuwe en inspirerende mensen leren kennen. Nu is het zaak om de andere leden ook actief in te zetten, waarbij jezelf bepaalt hoeveel tijd je er in wilt steken. Kom op de volgende ledenvergadering in september en laat je stem horen, want politiek, dat maak je zelf!

U bent hier