h

Inwoners Nijmegen meest tevreden over gemeentebestuur

3 maart 2006

Inwoners Nijmegen meest tevreden over gemeentebestuur

Van alle grote steden zijn de inwoners van Nijmegen zijn het meest tevreden over hun gemeentebestuur. Dat is een van de uitkomsten van het 2Vandaag Opiniepanel over de gemeenteraadsverkiezingen.

Nijmegen is tot nu toe de enige stad met meer dan 100.000 inwoners waar de SP mee bestuurt. De wethouders Hans van Hooft en Peter Lucassen traden er in 2002 aan in het eerste volledig linkse college van burgemeester en wethouders van Nederland. Van Hooft maakt voortvarend werk van het concreet verbeteren van de leefomstandigheden in eerder onderbedeelde wijken van de stad, terwijl Lucassen als wethouder van financiën bewijst dat de SP ook prima op de centen van de burgers kan passen. Dat wordt kennelijk gewaardeerd door de inwoners van de oudste stad van het land.

Opiniepeilingen geven aan dat na 7 maart de SP in beduidend meer grote steden een serieuze kandidaat voor een nieuw te vormen gemeentebestuur zal zijn. Aanpakken van woningnood, bestrijding van armoede en bevorderen van gemengd wonen en gemengde scholen zijn in alle plaatsen voor de SP harde punten bij de komende onderhandelingen.

U bent hier