h

SP lijstduwer in Assen scoort hoog

7 februari 2006

SP lijstduwer in Assen scoort hoog

Het eerste politieke debat in de aanloop naar de raadsverkiezingen vond in Assen op dinsdag 7 februari plaats. De gezamenlijke ouderenbonden zagen en hoorden de vertegenwoordigers van acht politieke partijen (is Proassen nu al opgegaan in DagAssen?) in soms heel constructieve, soms ook heel felle woordenwisselingen hun standpunten verdedigen. Het Dagblad van het Noorden deed verslag van dit debat, en gaf de deelnemende politici een rapport en een cijfer voor hun bijdrage en hun optreden.

SP lijstduwer Hans prins scoorde opvallend hoog met een 8. Hij liet daarmee alle deelnemende raadsleden van de andere partijen achter zich, alleen wethouder Wiersema scoorde hetzelfde cijfer. Voor zogenaamd lijstrekker wethouder Gerrit Piek lijken donkere wolken zich samen te pakken nu de werkelijke voorman op de PvdA lijst, debutant Jaap Kuin, het niet alleen nu goed deed met een rapportcijfer 7, maar ook het voornemen blijkt te hebben om de allesoverheersende rol van Piek in de fractie terug te brengen tot een bijrol. Zoals het hoort in een duaal bestel.

Hans Prins: "Bestuurlijke misstanden zoals deze raadsfractie van de PvdA, waar wethouder feitelijk de fractie leidt, maar ook die in andere fracties waar mogelijk hetzelfde gebeurt, zijn duidelijk in strijd met de bedoelingen van de wet, en zullen daarom niet alleen door Kuin maar ook door de SP worden bestreden. Er is namelijk geen verschil tussen fractiekamertjespolitiek en achterkamertjespolitiek. En dat achterbakse gedoe accepteert de burger niet, die kiest net als de SP voor openheid.

Kies daarom SP, zodat het gaat Spoken in Assen!"

U bent hier