h

Midden-Drenthe Gefeliciteerd!!

8 mei 2005

Midden-Drenthe Gefeliciteerd!!

Midden-Drenthe is nu officieel SP-afdeling. Een paar jaar hebben ze als werkgroep, en later als afdeling-in-oprichting, onder de hoede van de afdeling Assen gewerkt. Nu heeft de partijraad besloten, op grond van hun ledenaantal, bestuur, maar vooral activiteiten, hen de status van afdeling te geven.

Assen feliciteert voorzitter Annelies Hendriks en met haar alle bestuursleden en ondersteunend actieve leden met deze 'promotie'.

Het huidige bestuur heeft heel hard gewerkt om interne strubbelingen het hoofd te bieden en een gemotiveerd team neer te zetten. De regiovoorzitter en de partijraad vonden in hun werkzaamheden voldoende aanleiding om hen voortaan zelfstandig binnen de SP-organisatie te laten opereren.

Dit houdt ook in dat Midden-Drenthe een goede kans maakt om mee te doen met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. En: meedoen is minstens één zetel veroveren, dat vooruitzicht leveren de statistieken wel op.

Midden-Drenthe is nu de derde afdeling in Drenthe. Emmen en Assen waren lange tijd de enige afdelingen. Jan Marijnissen constateerde vorig jaar bij zijn bezoek aan Drenthe, dat het hem verbaasde dat deze provincie niet mee groeide in het landelijk succes. Hij noemde Drenthe 'een witte vlek', waar nog veel werk verzet dient te worden door SP'ers.

En gewerkt is er. Er zijn nog vier werkgroepen en één afdeling-in-oprichting bezig ook een afdelingsstatus te verwerven. Coevorden, Meppel, Hoogeveen/De Wolden en Aa en Hunze/Tynaarlo zijn hard aan het werk om te laten merken dat er een écht socialistische partij in deze gemeenten actief is.

Lang niet alle genoemde gemeenten zullen in maart 2006 mee kunnen doen aan de verkiezingen; zij zullen nog een paar jaar door moeten groeien, maar de groei is er en aan motivatie en inzet ontbreekt het niet. We proberen met elkaar een antwoord en inhoud te geven aan de SP-stem van de kiezers in Drenthe.

U bent hier