h

Laat ze hun huiswerk maar over doen!

16 mei 2005

Laat ze hun huiswerk maar over doen!

Ook op de open SP avond over het referendum in Assen, bleek weer dat er veel vragen en veel twijfels zijn, rondom de grondwet. De goedbezochte avond was gevuld met informatie, discussie en een quiz.

Op die manier werden een aantal voor- en nadelen op een rij gezet. Vooral de discussie was een groot succes, er was zelfs te weinig tijd om alles echt goed uit te diepen. Op zich natuurlijk niet zo vreemd, want de grondwet wordt door de overheid ook gebracht als een enorm boek (of een uittreksel daarvan) met onleesbare teksten. Door de avond heen kwam de onduidelijkheid en het feit dat de burger veel te weinig betrokken is, ook steeds weer naar voren als argument om toch tegen te stemmen. "Laat ze hun huiswerk maar over doen", was een veelgehoorde kreet.

De SP zelf is erg tevreden over de avond, waar zowel leden als niet- leden aanwezig waren. Het was duidelijk dat de Asser burger zeker meer behoefte heeft aan meer en vooral duidelijke informatie, voor ze gaan stemmen. De SP had ook alle andere Assense partijen uitgenodigd, die landelijk vertegenwoordigd zijn. Helaas is geen van deze partijen ingegaan op deze uitnodiging.

U bent hier