h

Jeugd krijgt hun jongerencentrum

29 mei 2005

Jeugd krijgt hun jongerencentrum

Eindelijk, na vele jaren van praten en onderzoeken komt het er. Een echt Asser jongerencentrum. De gemeenteraad heeft vorige week het historische besluit genomen. Assens eerste echte officiële plek voor de jeugd. De SP wil hierbij dan ook alle jongeren feliciteren met deze blijde gebeurtenis.

De SP pleit al jaren voor meer aandacht voor de jeugd. Het is voor elke inwoner van Assen duidelijk dat er in een stad zonder een serieus jongerenbeleid en met meer ongeveer 10.000 jongeren meer moet gebeuren dan… helemaal niks. Een peperduur, 50.000 euro kostend onderzoek moest daar aan vooraf gaan. Gelukkig kreeg de wethouder daardoor het inzicht dat er iets moest gebeuren en na aandringen van onder andere de SP zijn er twee jongerenwerkers aangesteld en kan het jongerencentrum binnenkort betrokken worden. Maar we zijn er nog lang niet.

Als het jongerencentrum goed bevalt op de plek kan het prima blijven staan en hoeft een gedwongen verhuizing naar het cultureel kwartier niet plaats te vinden. Maar 1 jongerencentrum is niet voldoende. Het leven speelt zich af in de wijken en daarom zijn meer (kleinschalige) jeugdcentra noodzakelijk. Vandaar uit kunnen meer activiteiten worden ontwikkeld door, voor en met de jongeren. Ook een goed functionerende jongerenraad en jongerenambassadeurs die serieus worden genomen en ook echt inbreng kunnen hebben zijn in Assen onmisbaar. Daarnaast moet er veel meer professionele aandacht komen en moet Assen meer aandacht besteden aan de jongerencultuur. Meer festivals, optredens, betere uitgaansgelegenheden enz.

Maar het begin is er. En daar is de SP blij mee. Want de jeugd mag niet worden ondergeschoven en verdient een betere plek op de gemeentelijke agenda. De SPAssen is dan ook van plan zich constant in te blijven zetten om de jeugd op de kaart te houden en om van Assen ook voor de jongeren een fijne stad om in te leven te maken.

U bent hier