h

SWA-directeur stelt huurders gerust... voorlopig

29 december 2004

SWA-directeur stelt huurders gerust... voorlopig

SWA-directeur, de heer Stol, zegt dat de huurder zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken over extreme huurverhogingen. Zelfs de jaarlijkse huurverhoging in juli 2005 zal lager uitvallen dan andere jaren. Deze keer zullen de huren slechts 2% omhoog gaan.

Marijke v.d. Broek vroeg dhr. Stol naar de verontrustende berichten over extreme huurverhogingen door de aangekondigde huurliberalisatie. Dhr. Stol vertelde dat de huurliberalisatie woningen betreffen die in 1999 een WOZ-waarde hadden vanaf 100.000 euro. De SWA-woningen vallen bijna allemaal onder deze norm, dus daarom zal de huurliberalisatie de SWA-huurders niet treffen.

Wel is de directeur bezorgd over de ontwikkelingen op het gebied van de huursubsidie. De overheid wil een deel van de huursubsidie vorderen van de woningbouwverenigingen. De SWA heeft een grote aantal huizen met gesubsidieerde huren, dus deze bijdrage aan de subsidiepot zal aanzienlijk zijn. Als de overheid deze plannen doorzet (alle woningbouwverenigingen gaan zich hier hevig tegen verzetten), zal de SWA deze kosten moeten doorberekenen en dit zal dus wel consequenties hebben voor de hoogte van de huren (!?).

Voor 2005 verandert er, behalve dus de trendmatige huurverhoging, nog niets. In de brief aan de huurders die in mei verstuurd wordt (met de aanzegging van de 2% huurverhoging) zullen de huurders ook op de hoogte gesteld worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van huurliberalisatie en subsidies.

De SP houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en komt zo nodig in actie. U kunt ook zelf een en ander controleren op overheid.nl en natuurlijk op de hoogte blijven door een regelmatig bezoek aan sp.nl

U bent hier