h

SP-Assen heeft nieuwe voorzitter

19 november 2004

SP-Assen heeft nieuwe voorzitter

Op de ledenvergadering van 10 november hebben de aanwezigen unaniem een nieuwe voorzitter gekozen: Pauline Niers, 22 jaar.

Pauline is vierdejaars studente aan de Pabo te Assen en al een aantal jaren actief binnen de SP. Aanvankelijk kwam ze erbij met haar vriend, om te proberen een jongerenafdeling op te zetten. Omdat er te weinig jonge mensen onder de leden waren, was er onvoldoende mogelijkheid om ROOD te formeren.

Toen zijn ze beiden bij het bestuur gekomen met de bedoeling zich daarbinnen te richten op de jongeren. Al gauw raakten zij geboeid door alles waar het bestuur zich mee bezig hield. Haar vriend Remco ging zich richten op de website, Pauline werd na enige tijd penningmeester en na een jaar organisatiesecretaris.

Al gauw gaf ze blijk van goede organisatie-talenten, schrijfvaardigheid (column, stukjes op de website en handleidingen), initiatieven (zomerspelen, politiek jongerencafé) en politieke ambitie.

Ook Jan Marijnissen viel haar inzet en ambitie op en nodigde haar uit om zich te laten scholen door o.a. Jan-himself. De scheidende voorzitter, Marijke van den Broek, denkt dat Pauline een vliegende start zal maken en dat ze wellicht een plaats zal innemen in de gemeenteraad, als ze daarvoor al niet is weggekaapt door het landelijk kader voor een provinciale, dan wel landelijke taak binnen de SP.

Met de intrede is ook een andere weg ingeslagen door de SP-Assen. De laatste jaren, sinds de SP in de raad zit, heeft men het fractievoorzitterschap en het afdelingsvoorzitterschap gecombineerd in één persoon. Dit wordt door de SP ook aanbevolen (fractie én actie dicht bij elkaar). Jan Marijnissen geeft hier zelf het voorbeeld.

Assen heeft er nu voor gekozen om deze functies te scheiden. Marijke van den Broek gaat zich nu geheel toeleggen op het raadswerk. Overigens is Pauline Marijke's jongste dochter. Zoals meer voorkomt bij de SP zijn gezinsleden ook betrokken bij de Socialistische Partij. Ook Marijke's twee dochters. De oudste is lid en trouw aanwezig bij politieke café's en ledenvergaderingen en bovendien incidenteel bij acties, Pauline was op haar 16e al volop aan het meepraten in bestuur en Kerngroep en meedoen met acties.

U bent hier