h

Drenthe niet echt helemaal kansloos

22 september 2004

Drenthe niet echt helemaal kansloos

Op dinsdag 21 september (prinsjesdag) heeft SP Assen een politiek café georganiseerd voor en met jongeren. De voorbereiding werd een groot succes. Er werden overal posters opgehangen, we waren op Radio Assen FM en natuurlijk stonden we ook in het Dagblad van het Noorden.

De avond zelf was heel gezellig. Helaas was de opkomst niet zo groot als gehoopt, toch waren er behoorlijk wat pittige discussies. Er waren jongeren van de Jeugdraad Drenthe, Dwars, JOVD, Rood Groningen, SP Assen en natuurlijk mensen die niet namens een organisatie spraken, maar gewoon namens zichzelf. Dit maakte, dat de standpunten behoorlijk uiteenliepen. Met de stelling; Drenthe is kansloos, was in eerste instantie bijna iedereen eens. Dat wil zeggen, uiteindelijk vond bijna iedereen dat het op dit moment slecht gesteld is voor de jongeren van Drenthe, maar dat er zeker nog wel wat te redden valt.

De stelling; Vrijheid is gebakken lucht, ging vooral de kant op over het wel of niet identificeren, terrorisme bestrijding en de vergelijking met andere landen. Ook de "advocaat van de duivel" liet behoorlijk wat stof opwaaien. Want, wat verwacht het kabinet nou van de jongeren? Waarom werken de linkse partijen niet wat meer samen? En de JOVD was erg benieuwd hoe het gesteld was met het arbeidsethos van de socialisten.

Kortom, wie er niet was, heeft wat gemist. Daarom zijn wij erg benieuwd wat de jongeren van Assen denken van nog eens een politiek café. Wat moet er dan anders? Waar moet het over gaan? Jongeren van Assen laat je horen en vul onderstaand formulier in, om ons te laten weten wat jij er van vindt.

Binnenkort komen op deze site ook de foto's van de avond. Nu is hier alvast onze sceptische alternatieve troonrede te lezen, waar de avond mee werd geopend.

U bent hier