h

De hockeyclub wilde het zelf doen, maar... kan het niet

16 juni 2004

De hockeyclub wilde het zelf doen, maar... kan het niet

De Asser Hockeyclub is jaren geleden geprivatiseerd; twee kunstgrasvelden en een gebouw met kleedruimtes en kantine gingen over van de gemeente naar de HVA (Hockey Vereniging Assen). IJverig begon de HVA met het eigenhandig opknappen van het clubgebouw. Maar nu moeten de kunstgrasvelden vernieuwd worden en is er geen geld meer.

Vorig jaar werd de commissie Sociale Infrastructuur uitgenodigd om te komen kijken. Één veld lag er belabberd bij. Dat was duidelijk. Inmiddels is ook al het tweede veld hard aan het slijten. Vraag van HVA: "Kan de gemeente de velden niet terugnemen?" De bedoeling is dat de gemeente ontprivatiseerd en op haar kosten dan de velden laat repareren of nog beter: vernieuwen. Het tweede veld is nog wel op te knappen voor 20.000 euro. Vernieuwing van de velden zou de gemeente op zo'n 450.000 euro komen te staan.

Waar hebben we dat meer gehoord . . . privatisering die niet helemaal loopt zoals men wenst. Een geprivatiseerd bedrijf moet immers winst maken? Een bedrijf dat kapitaalgoederen heeft, kan op twee dingen draaien: winst of structurele subsidie. Immers, er moet bijvoorbeeld worden afgeschreven op kapitaalgoederen; een soort spaarpotje voor slijtage en de daaraan verbonden kosten voor onderhoud en t.z.t. vervanging.

De HVA heeft met vrijwilligers en beschikbaar geld geïnvesteerd in kleedruimtes en kantine; aan de kapitaalgoederen: kunstgrasvelden, is blijkbaar niet gedacht. Nu dus die noodkreet aan de gemeente.

Vraag aan u: WIE HET WEET, MAG HET ZEGGEN

U bent hier