h

Assenaren hebben hun hart gelucht bij de SP

29 februari 2004

Assenaren hebben hun hart gelucht bij de SP

Zaterdag 28 februari stond de Socialistische Partij met een stand op het koopmansplein om met de Asser bevolking in gesprek te gaan over de bezuinigingen. Wat ervaart men nu zelf van het harde beleid van kabinet Balkenende was een van de gespreksonderwerpen. Veel Assenaren hebben hun hart kunnen luchten en de SP kijkt naar wat er verder gedaan moet worden met de gehoorde verhalen.

Van 10 uur 's morgens tot vier uur in de middag kon het winkelend publiek bij de stand van de SP op het Koopmansplein langskomen om in gesprek te gaan met SP (bestuurs)leden. Tientallen mensen hebben hier dan ook gebruik van gemaakt. Door deze actie laat de SP zien waar het voor staat. Betrokken zijn met de burgers. Niet alleen rond verkiezingstijd je gezicht laten zien op straat maar juist ook daarbuiten.

Veel mensen hebben informatie ontvangen over de Wet Werk en Bijstand (WWB). Ook zijn mensen gewezen op het bestaan van de Minlijn, een telefoonlijn waarop iedereen kan aangeven wat ze door de bezuinigingen in inkomen achteruit zijn gegaan. Het vreemdelingenbeleid en Generaal Pardon waren"hot item" aangezien er vrijdag de protesttocht"a long walk to freedo" Assen heeft aangedaan en veel indruk heeft gemaakt onder de Assenaren. De resultaten worden toegevoegd aan de landelijke enquetes en acties, zoals de over de zorg of de minlijn.


U bent hier